MERSİN / MEZİTLİ - Mezitli Belediye İlkokulu

DİJİTAL DÜNYANIN OKUR YAZAR ÇACUKLARI

Mezitli Belediye İlkokulu 2/B sınıf öğretmenimiz Uğur ASLAN'ın ortak olarak yürüttüğü "Dijital Dünyanın Okur Yazar Çocukları"-Literate Children of the Digital World e-Twinning projesi başladı.

Sürekli değişen ve gelişen bilgi toplumunda çocuklarımızın erken yaşta medyayı doğru okuyan, yaşadığı çevreye duyarlı, ülkesinin sorunlarını bilen medya mesajlarını akıl süzgecinden geçirebilen bilinçli bir kitle olarak yetiştirilmesinin amaçlandığı projemizde, öğrencilerimiz belirlediğimiz konular üzerinden araştırma, bilgi üretme, ürettiği bilgileri uygulamaya dökme yollarıyla dijital beceri ve yetkinlik kazanmalarını sağlayacağız. Ayrıca belirlenen konuların medyada var olan içeriklerini onlarla paylaşacak, en doğru bilgiye onların çeşitli yollarla ulaşmasını sağlayarak, yaparak yaşayarak öğrenmelerine eşlik edeceğiz. Öğrencilerimizin sanatın, doğanın, 21.yy becerilerinin uzantılarını; ortaya çıkan tüm etkinliklerde kullanarak dijital dünyanın okur yazar çocukları olmalarını hedefleyeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve başarılar diliyoruz.

10-11-2021

Yayın: 10.11.2021 - Güncelleme: 10.01.2023 17:13 - Görüntülenme: 413