T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / MEZİTLİ - Mezitli Belediye İlkokulu

DOĞA BEKÇİLERİ e TWİNNİNG PROJESİ

Mezitli Belediye İlkokulu 3/C sınıfı öğretmenimiz Remziye DURAN'ın ortak olarak yürüttüğü "Doğa Bekçileri (Nature Rengers) e-twinning projesi başladı.

20-01-202220-01-2022

PROJE HAKKINDA

 "Sadece bir gezegenimiz var. Gidecek başka bir yerimiz yok.

Yaratıcı güçlerimizi uygun şekilde kullanırsak başka hiçbir yere ihtiyacımız yok.

hiçbiri yok. Ona ve birbirimize iyi bakarsak, ihtiyacımız olan her şey burada."

Sir Ken Robinson yazar/eğitimci

Projemiz, Sir Ken Robinson'ın belirttiği ana fikirden ilham aldı. Amacımız öğrencilerimizin doğa ile olan bağlarını güçlendirmek ve yaratıcı becerilerini geliştirmektir. Çevre dostu tutumların gelişimini desteklemek. Çevre sorunlarının çözümünde aktif rol oynama fırsatı vermek. Doğayı bir öğrenme aracı, rehber ve öğretmen olarak görmelerine yardımcı olmak. Çözüm odaklı, yaratıcı, yenilikçi ve doğayla özdeş nesiller yetiştirmek. Projemiz Ocak 2022'de başlıyor ve Mayıs 2022'yi kapsıyor. Proje 7-11 yaş arası öğrencilerle çalışacak.

 HEDEFLER

Öğrencileri içinde büyüdükleri çevre hakkında bilinçlendirmek. Öğrencilerde çevre bilincini geliştirmek. 21. yüzyıl öğrencilere. beceriler kazandırmak. Öğrencilerde yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmek. Basit BT araçları için temel beceriler ve deneyim kazanın. Doğayı ve insani değerleri önemseyen nesiller yetiştirmek. Uluslararası iletişim becerileri kazandırmak. E-güvenlik konusunda farkındalık yaratmak.

 BEKLENEN SONUÇLAR

Web2.0 araçlarını kullanan öğrenciler yetiştirmek.

21. yüzyıl becerilerini kazanmış öğrenciler yetiştirmek. Doğayı ve insani değerleri benimseyen bireyler yetiştirilir. E-güvenlik bilinci ve farkındalığı kazanmış bireyler yetiştirmek. Yaratıcı düşünebilen, değişimin çözümünün bir parçası olan nesiller yetişiyor. Sorumluluk ve anlayış sahibi, işbirliği yapabilen üretken bireyler yetiştirilir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.01.2022 - Güncelleme: 10.01.2023 17:05 - Görüntülenme: 517
  Beğen | 4  kişi beğendi