T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / MEZİTLİ - Mezitli Belediye İlkokulu

OKUL REHBERLİK SERVİSİMİZ TARAFINDAN SINIR KOYMA ETKİNLİKLERİ

Okulumuzda yerel (il) rehberlik hedefimiz olan ‘Sınır Koyma’ kapsamında öğrenci ve velilerimize yönelik çalışmalar başladı. Rehberlik servisimiz tarafından koordine edilen çalışmalarda müdür yardımcılarımızla işbirliği içinde ; öncelikle sınıf ve okul kuralları ile ilgili etkinlikler uygulanarak sınırlarımız ve haklarımızı korumak için,güvenliğimizi sağlamak için kuralara ihtiyaç duyduğumuz konusunda öğrencilerimizde farkındalık oluşturulmuştur.

 3. Sınıf öğrencilerimizle ‘İletişimde Sınırlar/ Kişisel Alan’ etkinliği ile hem kendi sınırlarımızı-kişisel alanımızı koruma hem de başkalarının kişisel alanına saygı gösterme konuları ele alınmıştır.

4. Sınıf öğrencilerimize düzenlenen ve Mersin Barosu avukatlarından Av. Ezgi Şimşek, Av. Özden Demir ile Av. Özgür Aydın’ın konuşmacı olarak katıldığı ‘Haklarımız/Sınırlarımız’ konferansında çocuk olarak haklarımız neler bu hakları korumak için neler yapabiliriz  konularında bilgi verilmiştir.

Velilerimize yönelik düzenlenen ‘Bir Ebeveynlik Becerisi Olarak Sınır Koyma’ seminerinde ise Sınır Nedir, Sınır Koymak Neden Önemlidir, Sınır Koymada Neler Engellerimiz ve Nelere Dikkat Etmeliyiz konuları ele alınmıştır.

26-10-202326-10-202326-10-202326-10-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.10.2023 - Güncelleme: 26.10.2023 18:15 - Görüntülenme: 92
  Beğen | 0  kişi beğendi