MERSİN / MEZİTLİ - Mezitli Belediye İlkokulu

Kas

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MÜNASEBETİYLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZ SN.MEHMET BADAS OKULUMUZU ZİYARET ETTİ

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet BADAS, Mezitli Belediye İlkokulu sınıf öğretmeni Ali ÖZEN'i sınıf içerisinde ziyaret etti.

Sayın BADAS amacımız öğretmenlere dokunmak unutulmaz bir anı bırakmak ve öğrencilerinin yanında öğretmenimizi onore etmektir dedi.

Ardından İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet BADAS öğretmenler odasına geçerek öğretmenlerimizle sohbet etti. İlçe Milli Eğitim Müdrümüze ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Kas

Okulumuzda düzenlediğimiz 24 Kasım öğretmenler günü programız.

Mezitli Belediye İlkokulu/Ortaokulu Müdürlüğü olarak ara tatilde okulumuzun ;

Genel Temizliği, Klima temizlik ve bakımı, Pencere korkuluk teli, su tesisatı tadilat ve boya işlemleri yapıldı.

Kas

Mezitli Belediye İlkokulu'nda 10 Kasım Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 85.yıldönümü anma programı düzenlendi.

Kas

Mezitli Belediye İlkokulu 3-E sınıfı öğretmen ve öğrencileri Mersin Bilim Köyünü ziyaret ederek etkinliklere katıldı.

Kas

Mezitli Belediye İlkokulu 1-C sınıfı öğretmeni Esra ELGİN ve öğrencileri tarafından LÖSEV yararına kermes düzenlendi. Katkı sunan ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

Kas

Mezitli Belediye İlkokulu adına düzenlenen logomuz tescillendi. Emeği geçen tasarımcılarımız Ozan YAVUZ ve Uğur ASLAN'a teşekkür ederiz.

Ekm

Mezitli Belediye İlkokulu/Ortaokulu olarak Cumhuriyetimizin 100.Yılını büyük bir coşku ve heyecan içinde kutladık.

Öğretmen, öğrenci ve velilerimizin Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun.

Ekm

Okulumuzda yerel (il) rehberlik hedefimiz olan ‘Sınır Koyma’ kapsamında öğrenci ve velilerimize yönelik çalışmalar başladı. Rehberlik servisimiz tarafından koordine edilen çalışmalarda müdür yardımcılarımızla işbirliği içinde ; öncelikle sınıf ve okul kuralları ile ilgili etkinlikler uygulanarak sınırlarımız ve haklarımızı korumak için,güvenliğimizi sağlamak için kuralara ihtiyaç duyduğumuz konusunda öğrencilerimizde farkındalık oluşturulmuştur.

3. Sınıf öğrencilerimizle ‘İletişimde Sınırlar/ Kişisel Alan’ etkinliği ile hem kendi sınırlarımızı-kişisel alanımızı koruma hem de başkalarının kişisel alanına saygı gösterme konuları ele alınmıştır.

4. Sınıf öğrencilerimize düzenlenen ve Mersin Barosu avukatlarından Av. Ezgi Şimşek, Av. Özden Demir ile Av. Özgür Aydın’ın konuşmacı olarak katıldığı ‘Haklarımız/Sınırlarımız’ konferansında çocuk olarak haklarımız neler bu hakları korumak için neler yapabiliriz  konularında bilgi verilmiştir.

Velilerimize yönelik düzenlenen ‘Bir Ebeveynlik Becerisi Olarak Sınır Koyma’ seminerinde ise Sınır Nedir, Sınır Koymak Neden Önemlidir, Sınır Koymada Neler Engellerimiz ve Nelere Dikkat Etmeliyiz konuları ele alınmıştır.

Ekm

Okulumuz 4-A sınıfı öğrencileri besinlerin saklanması konusunda zeytin kurmayı öğrendiler.

Ock

Okulumuz sınıflarının ve velilerinin makarna fabrikası gezisiyle makarnanın oluşum aşamalarını gözlemleyerek, öğrendiler. Ve aynı zamanda Okulumuz öğrencilerinin daha geniş topluluklardaki rollerini kavramaları amcıyla farklı kuruluşlarla işbirliği etkileşimi gerçekleştirilmiştir.

Ock

Mezitli Belediye İlkokulu 3/C sınıfı öğretmenimiz Remziye DURAN'ın ortak olarak yürüttüğü "Doğa Bekçileri (Nature Rengers) e-twinning projesi başladı.

Ock

Mezitli Belediye İlkokulu 3/G sınıf öğretmeni Aslı YILDIRIM'ın hazırlayıp yürüttüğü "Bizde Size Materyaller" projesi Azerbaycan ile ortak olarak devam ediyor.

Şbt

Mezitli Belediye İlkokulu e-Twinning proje yürütücüsü 3/C sınıfı öğretmeni Remziye DURAN ve öğrencileri " 8 Şubat Güvenli İnternet Günü " kodlayarak öğreniyor.